5 tipů pro výrobu perfektního čokoládového mousse

Vyrobě perfektního čokoládového mousse se nemusíte bát. S těmito pěti tipy se vám to jednoduše podaří. Prvním tipem je zvolit kvalitní čokoládu. Čím vyšší procento kakaa, tím intenzivnější bude chuť mousse. Druhým tipem je pečlivě rozpouštět čokoládu a nenechat ji připálit. Použijte k tomu vodní lázeň a pravidelně míchejte, aby se čokoláda roztavila rovnoměrně.

Dalším důležitým tipem je přidat do mousse vhodnou přísadu pro zvýraznění chuti. Například káva, rum nebo vanilkový extrakt dokážou čokoládu ještě více povýšit. Snažte se přidat jen malé množství, aby chuť nebyla příliš přehnaná. Čtvrtým tipem je pečlivě šlehat šlehačku. Měla by být krémová a lehce pevná. Přidávejte ji postupně a šlehejte tak dlouho, až dosáhnete požadované konzistence.

Posledním, ale neméně důležitým tipem, je správné časování. Nechte mousse dostatečně vychladnout v lednici, aby ztuhlo, ale nezbytně ho nechladte příliš dlouho, jinak ztratí svou měkkost. Ideální je podávat ho po pár hodinách od výroby. Ať už ho servírujete samotné, s přídavkem čerstvého ovoce nebo se zmrzlinou, s těmito tipy zaručeně uděláte dojem na své hosty.